Meest gestelde vragen en hun antwoorden.

Een schone stal in slechts 5 stappen!

Stap 1

6-8 zakken in een stal van 9m2

Stap 2

Licht bevochtigen

Stap 3

Dagelijks vijgen verwijderen

Stap 4

1 keer per week natte plekken verwijderen en zak bijstrooien

Stap 5

Na ± 3 maanden stal uitmesten

Wat zijn strokorrels?

Onze strokorrels worden gemaakt van 100% eersteklas tarwestro en niets meer dan dat. Dit betekent dat wij geen bindmiddelen toevoegen om de korrel te laten ‘plakken’. Tijdens het productieproces maalt men in de fabriek tarwestro tot een fijne fractie. Deze fijn gemalen stro wordt onder temperatuur in een speciaal proces samengeperst tot een cilindervormige korrel van 8 mm doorsnede. Omdat er tijdens dit proces met hoge temperaturen gewerkt wordt maken eventuele schimmels en kiemen geen kans om te overleven.

Strokorrels worden voornamelijk gebruikt als stalstrooisel in dierenverblijven zoals paardenstallen, knaagdier verblijven en pluimveestallen. Ook worden strokorrels ingezet als bodembedekker in tuinen om zo op een natuurlijke wijze onkruidgroei te voorkomen.

Wat zijn de grote voordelen van strokorrels?

100% natuurlijk tarwestro zonder enige toevoegingen.

Extreem absorberend. Absorbeert tot 4 keer zijn eigen gewicht. Dat is meer dan 3 keer zoveel als houtkrullen en tot wel 12 keer zoveel dan onbewerkt stro.

Uitstekende geur preventie. Ammoniak uit urine wordt snel geabsorbeerd en geneutraliseerd.

Door hittebehandeling veilig en vrij van schimmels, schadelijke allergenen of andere schadelijke stoffen.

Diervriendelijk. Deze zachte, warme, stofvrije en droge bodembedekking helpt bij het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Efficiënt en kostenbesparend. Onze strokorrels gaan langer mee en dus is er minder product nodig.

Tijdbesparend. Minder vaak uitmesten en minder mest afvoeren.

Milieuvriendelijk. Koolstof neutraal en duurzaam materiaal welke snel afbreken tot een restproduct die goed te gebruiken is als meststof voor de tuin. Ideaal voor eigenaars die moeten betalen voor het verwijderen van mesthopen.

Hoe werkt het? Het stappenplan

Wist u dat voor goed verzorgd paard slecht 1 pallet goede strokorrels voldoende is voor een heel jaar? 

 1. Zorg ervoor dat u in een goed uitgemeste stal begint.
 2. Voor een stal van 9 m2 heeft u  6-8 zakken van 20 kg nodig.
 3. Verspreid de strokorrels gelijkmatig over de vloer van de stal totdat er een laag van ongeveer 5 cm strokorrels ontstaat.
 4. Voeg een kleine hoeveelheid (gieter) water toe om de uitzetting van de strokorrels in gang te zetten.
 5. Wacht eventueel 30 – 45 minuten zodat de strokorrels kunnen uitzetten en het water kunnen absorberen.
 6.  Mix de strokorrels door elkaar met bijvoorbeeld een grote hark.
 7. Nu kan uw paard terug in de stal. Het paard helpt het versnellen van het proces doordat deze de strokorrels plet met de hoeven.
 8. Dagelijks vijgen verwijderen met mestboy of vijgenvork.
 9. Om een stal van 10 m2 te onderhouden voegt u per week een zak van 20 kg strokorrels toe. Verspreid deze nieuwe strokorrels langs de randen van de stal. Vergeet niet om deze licht te bevochtigen.
 10. Na 8 – 12 weken dient de stal (indien nodig) volledig uitgemest te worden.

  Goed om te weten!

De productie van onze strokorrels vindt plaats in een toegelaten land wat betreft stro import (verordening 136/2004) Dit betekent dat ons product streng gecontroleerd wordt op kwaliteit en hygiëne.

Ik wil bestellen maar hoe werkt het bezorgen?

In onze webshop kunt u strokorrels bestellen en bij u thuis laten bezorgen. Nadat u een bestelling geplaatst heeft plannen wij deze meteen in. Wij werken volgens het ABC principe wat betekent, vandaag voor 18:00 uur besteld is morgen geladen en de eerst volgende werkdag erna bij u bezorgd. De pallets worden standaard GRATIS per vrachtwagen met laadklep gelost. Deze kan alleen lossen op verhard terrein i.v.m. het gebruik van een pompkar. U heeft ook de keuze om pallets te laten lossen met een kooiaap/meeneem heftruck. Dit kan handig zijn op moeilijk bereikbare locaties of deels onverharde terreinen. Voor het lossen met meeneem heftruck hanteren wij wel een toeslag welke u telefonisch op kunt vragen. 

Kan ik ook afhalen?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf af te halen. Dit kan in onze winkel welke gevestigd is aan de Zandtangerweg 46 te Mussel (GR) U kunt per zak of pallet afhalen. 

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8:00 – 18:00 en zaterdag van 8:00 – 17:00

Mogelijkheden wederverkoop of grote afname

Heeft u interesse om onze producten door te verkopen of bent u geïnteresseerd in afname van grotere partijen informeer dan vrijblijvend naar de interessante mogelijkheden.

U kunt ons bereiken via het contactformulier op de homepage of per telefoon +31 599 454214 tijdens kantoortijden (maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00)

Winkel informatie

www.strokorrel.nl Zandtangerweg 46 9584 AL, Mussel Holland

0599-454214

Neem contact met ons op

13 + 8 =