Tarwe Strokorrels (Pallet 50 x 20 kilogram)

399,00

1 pallet tarwe strokorrels verpakt per 50 zakken á 20 kg = 1000 kg op wegwerp pallet , prijs inclusief verzending en exclusief 9% btw (btw wordt berekend bij afrekenen van de bestelling)

2 pallets = 2% korting - 3 pallets = 3% korting - 4 pallets = 4% korting - 5 pallets = 4.5% korting - 6 pallets = 5% korting

Bestel jouw tarwe strokorrels op een pallet met vijftig zakken van twintig kilo.

Onze strokorrels worden gemaakt van eersteklas tarwestro. Dit tarwestro wordt in de fabriek vermalen om vervolgens onder hoge temperatuur in een cilindervormige pellet van 8 mm geperst te worden. Dit verhitten is nodig om het stro te kunnen samenpersen tot een brokje maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmels gedood worden en stof geen kans meer maakt. Onze strokorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar omdat deze niets anders dan puur tarwestro bevatten.

Het grootste voordeel van strokorrels is dat deze een zeer hoog absorptievermogen hebben. Strokorrels van goede kwaliteit kunnen tot 4 tot 6 keer hun eigen gewicht aan vocht vasthouden. Wanneer een stalvloer bedekt is met strokorrels dient deze licht bevochtigd te worden. Hierdoor vallen de korrels uiteen en vormen ze een dik pak zacht materiaal. Doordat de strokorrels uit elkaar vallen kunnen ze maximaal vocht zoals urine opnemen. Bijkomend voordeel is dat de geur ook geabsorbeerd wordt omdat de urine als eerst naar de onderste lagen strokorrels zakt. Wanneer de stal naar verloop van tijd uitgemest dient te worden blijft er in tegenstelling tot bijvoorbeeld gewoon stro erg weinig restafval over. Ideaal dus als u weinig opslagruimte voor een mesthoop heeft.

Omdat strokorrels in tegenstelling tot andere stalstrooisels, als gemalen stro of bepaalde houtkrullen, geen stof bevatten worden strokorrels ook vaak gebruikt in stallen waar paarden met een luchtwegaandoening in staan. Stofdeeltjes hebben namelijk direct invloed om de prestaties en het uithoudingsvermogen van het paard en voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Goed om te weten!

De productie van onze strokorrels vindt plaats in een toegelaten land wat betreft stro import (verordening 136/2004

In onze webshop kunt u Tarwe strokorrels bestellen en bij u thuis laten bezorgen. Onze strokorrels komen rechtstreeks vanaf de fabriek en zijn gemaakt van 100% eerste kwaliteit tarwestro. Doordat we rechtstreeks inkopen kunnen wij de kwaliteit waarborgen en u een scherpe prijs bieden! Onze strokorrels zijn stofvrij en van constante kwaliteit.

Bestel jouw tarwe strokorrels vandaag nog.

Extra informatie

Gewicht 1000 kg
Afmetingen 120 × 80 × 15 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tarwe Strokorrels (Pallet 50 x 20 kilogram)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iedereen die paarden heeft weet hoe belangrijk het is om de juiste stalbedekking te kiezen. Het kiezen van de juiste stalbedekking voorkomt dat uw paard ziek wordt en bespaart u tijd en geld. 

Wat zijn strokorrels?

Onze strokorrels worden gemaakt van eersteklas tarwestro. Dit tarwestro wordt in de fabriek vermalen om vervolgens onder hoge temperatuur in een cilindervormige pellet van 8 mm geperst te worden. Dit verhitten is nodig om het stro te kunnen samenpersen tot een brokje maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmels en kiemen gedood worden. Onze strokorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar omdat deze niets anders dan puur tarwestro bevatten zonder bindmiddelen.

De voordelen van strokorrels

Het grootste voordeel van strokorrels is dat deze een zeer hoog absorptievermogen hebben. Strokorrels van goede kwaliteit kunnen tot 4 tot 6 keer hun eigen gewicht aan vocht vasthouden. Wanneer een stalvloer bedekt is met strokorrels dient deze licht bevochtigd te worden. Hierdoor vallen de korrels uiteen en vormen ze een dik pak zacht materiaal. Doordat de strokorrels uit elkaar vallen kunnen ze maximaal vocht zoals urine opnemen. Bijkomend voordeel is dat de geur ook geabsorbeerd wordt omdat de urine als eerst naar de onderste lagen strokorrels zakt. Wanneer de stal naar verloop van tijd uitgemest dient te worden blijft er in tegenstelling tot bijvoorbeeld gewoon stro erg weinig restafval over. Ideaal dus als u weinig opslagruimte voor een mesthoop heeft of moet betalen voor afzet.

Omdat strokorrels in tegenstelling tot andere stalstrooisels, als gemalen stro of bepaalde houtkrullen, geen stof bevatten worden strokorrels ook vaak gebruikt in stallen waar paarden met een luchtwegaandoening in staan. Stofdeeltjes hebben namelijk direct invloed om de prestaties en het uithoudingsvermogen van het paard en voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Goed gebruik zorgt voor optimaal resultaat

Wist u dat voor goed verzorgd paard slecht 1 pallet goede strokorrels voldoende is voor een heel jaar? 

  1. Zorg ervoor dat u in een goed uitgemeste stal begint. 
  2. Voor een stal van 10 m2 heeft u  6 – 8 zakken van 20 kg nodig.
  3. Verspreid de strokorrels gelijkmatig over de vloer van de stal totdat er een laag van ongeveer 5 cm strokorrels ontstaat.
  4. Voeg een kleine hoeveelheid (gieter) water toe om de uitzetting van de strokorrels in gang te zetten.
  5. Wacht eventueel 30 – 45 minuten zodat de strokorrels kunnen uitzetten en het water kunnen absorberen. 
  6.  Mix de strokorrels door elkaar met bijvoorbeeld een grote hark.
  7. Nu kan uw paard terug in de stal. Het paard helpt het versnellen van het proces doordat deze de strokorrels plet met de hoeven. 
  8. Dagelijks vijgen verwijderen met mestboy of vijgenvork. 
  9. Om een stal van 10 m2 te onderhouden voegt u per week een zak van 20 kg strokorrels toe. Verspreid deze nieuwe strokorrels langs de randen van de stal. Vergeet niet om deze licht te bevochtigen. 
  10. Na 8 – 12 weken dient de stal (indien nodig) volledig uitgemest te worden. 

Urine absorptie in zachte strokorrels is uitstekend, met zeer effectieve ammoniak en geurneutralisatie. Verder is er sprake van een lage hoeveelheid afval. Door het gebruik van strokorrels kan het effectieve gebruik van stro zelfs halveren! 

Goed om te weten!

De productie van onze strokorrels vindt plaats in een toegelaten land wat betreft stro import (verordening 136/2004. Dit betekent dat ons product streng gecontroleerd wordt op kwaliteit en hygiene.