Koolzaad Strokorrels (Pallet 50 x 20 kilogram)

420,00

1 pallet koolzaad strokorrels verpakt per 50 zakken á 20 kg = 1000 kg op wegwerp pallet , prijs inclusief verzending en exclusief 9% btw (btw wordt berekend bij afrekenen van de bestelling)

Beschrijving

Iedereen die paarden heeft weet hoe belangrijk het is om de juiste stalbedekking te kiezen. Het kiezen van de juiste stalbedekking voorkomt dat uw paard ziek wordt en bespaart u tijd en geld.

De kracht van koolzaadstro

Koolzaadstro staat bekend om zijn hoog absorberend vermogen en de snelheid hiervan. Dit komt doordat het stro een unieke stamcel structuur heeft en een grote hoeveelheid van het stofje cellulose bevat. Cellulose wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de productie van textiel en watten omdat het grote hoeveelheden vloeistof kan absorberen. Doordat koolzaadstro uit grove vezels bestaat in combinatie met cellulose kan koolzaadstro tot wel 50% aan eigen gewicht in vocht opnemen. Vergeleken met tarwestro ligt dit zo’n 13% hoger. Een bijkomend voordeel is dat door de grovere structuur van koolzaadstro ten opzichte van tarwestro deze van nature minder stof bevat en dat deze bitter van smaak is. Wanneer uw paard de neiging heeft tarwe strokorrels te eten zal dit bij koolzaad strokorrels niet het geval zijn door de bittere smaak.

Door eigen ervaring in combinatie met de geweldige natuurlijke eigenschappen van koolzaadstro, heeft onze fabrikant door middel van een technologisch proces de goed eigenschappen van koolzaadstro nog verder op weten te waarderen. Zie hier het ontstaan van RAPSORB® koolzaad strokorrels. Eerste klas stalstrooisel die bekend staat als één van de beste stalbedekkingen voor paarden.

Onze strokorrels worden gemaakt van eersteklas koolzaadstro. Dit koolzaadstro wordt in de fabriek vermalen om vervolgens onder hoge temperatuur in een cilindervormige pellet van 8 mm geperst te worden. Dit verhitten is nodig om het stro te kunnen samenpersen tot een brokje maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmels en kiemen gedood worden. Onze strokorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar omdat deze niets anders dan puur koolzaadstro bevatten zonder bindmiddelen.

De voordelen van strokorrels

Het grootste voordeel van strokorrels is dat deze een zeer hoog absorptievermogen hebben. Strokorrels van goede kwaliteit kunnen tot 4 tot 6 keer hun eigen gewicht aan vocht vasthouden. Wanneer een stalvloer bedekt is met strokorrels dient deze licht bevochtigd te worden. Hierdoor vallen de korrels uiteen en vormen ze een dik pak zacht materiaal. Doordat de strokorrels uit elkaar vallen kunnen ze maximaal vocht zoals urine opnemen. Bijkomend voordeel is dat de geur ook geabsorbeerd wordt omdat de urine als eerst naar de onderste lagen strokorrels zakt. Wanneer de stal naar verloop van tijd uitgemest dient te worden blijft er in tegenstelling tot bijvoorbeeld gewoon stro erg weinig restafval over. Ideaal dus als u weinig opslagruimte voor een mesthoop heeft of moet betalen voor afzet.

Omdat strokorrels in tegenstelling tot andere stalstrooisels, als gemalen stro of bepaalde houtkrullen, geen stof bevatten worden strokorrels ook vaak gebruikt in stallen waar paarden met een luchtwegaandoening in staan. Stofdeeltjes hebben namelijk direct invloed om de prestaties en het uithoudingsvermogen van het paard en voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Goed gebruik zorgt voor optimaal resultaat

Wist u dat voor goed verzorgd paard slecht 1 pallet goede strokorrels voldoende is voor een heel jaar?

  1. Zorg ervoor dat u in een goed uitgemeste stal begint.
  2. Voor een stal van 10 m2 heeft u  6-8 zakken van 20 kg nodig.
  3. Verspreid de strokorrels gelijkmatig over de vloer van de stal totdat er een laag van ongeveer 5 cm strokorrels ontstaat.
  4. Voeg een kleine hoeveelheid (gieter) water toe om de uitzetting van de strokorrels in gang te zetten.
  5. Wacht eventueel 30 – 45 minuten zodat de strokorrels kunnen uitzetten en het water kunnen absorberen.
  6.  Mix de strokorrels door elkaar met bijvoorbeeld een grote hark.
  7. Nu kan uw paard terug in de stal. Het paard helpt het versnellen van het proces doordat deze de strokorrels plet met de hoeven.
  8. Dagelijks vijgen verwijderen met mestboy of vijgenvork.
  9. Om een stal van 10 m2 te onderhouden voegt u per week een zak van 20 kg strokorrels toe. Verspreid deze nieuwe strokorrels langs de randen van de stal. Vergeet niet om deze licht te bevochtigen.
  10. Na 8 – 12 weken dient de stal (indien nodig) volledig uitgemest te worden.

Urine absorptie in zachte strokorrels is uitstekend, met zeer effectieve ammoniak en geurneutralisatie. Verder is er sprake van een lage hoeveelheid afval. Door het gebruik van strokorrels kan het effectieve gebruik van stro zelfs halveren!

Goed om te weten!

De productie van al onze strokorrels vindt plaats in een toegelaten land wat betreft stro import (verordening 136/2004. Dit betekent dat ons product streng gecontroleerd wordt op kwaliteit en hygiene.

 

Extra informatie

Gewicht 1000 kg
Afmetingen 120 × 100 × 150 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koolzaad Strokorrels (Pallet 50 x 20 kilogram)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *